'Brobbey bereikt akkoord met RB Leipzig: overgang bijna definitief'

11 maart 2021, 22:37   Bijgewerkt: 11 maart 2021, 23:47

Er is momenteel veel te doen over de toekomst van Brian Brobbey (19) bij Ajax en er zijn zelfs geruchten dat hij alsnog in Amsterdam zou blijven, maar daar kan volgens transferspecialist Fabrizio Romano definitief een streep doorheen. De jonge Ajacied zou 'officieel' transfervrij naar RB Leipzig vertrekken: er is een persoonlijk akkoord bereikt en de deal is rond.

Dat kwam donderdagavond naar buiten via de Italiaanse expert. Hoewel er ook vanuit andere clubs belangstelling was, koos Brobbey begin februari naar verluidt al voor RB Leipzig, dat eerder ook Julian Rijkhoff al uit de opleiding van Ajax plukte. Zaakwaarnemer José Fortes, die werkt onder de vlag van Mino Raiola, kon destijds de overgang nog niet bevestigen, maar volgens Romano is het dus al wel rond. Als hij 'here-we-go' schrijft, dan komen de deals over het algemeen rond namelijk.  

Brobbey werd eerder al concreet gelinkt aan een overgang naar RB Leipzig, waar hij onder Julian Nagelsmann zou gaan spelen. Omdat die storm van geruchten ging liggen en Brobbey met twee Europese goals belangrijker werd bij Ajax, kwamen de verhalen naar buiten dat hij mogelijk toch zou blijven. Volgens Romano, een absolute transferkenner, is dat dus niet het geval. Volgens hem is er al sprake van een overeenkomst en is Brobbey volgend jaar definitief te zien in de Bundesliga. 

Lees ookScorende Brobbey is in zijn hoofd nu alleen bezig met Ajax

Mede vanwege de komst van Sébastien Haller besloot Brobbey zijn contract bij Ajax niet te verlengen. Zelf zei hij dat de Amsterdammers 'alles goed' hadden gedaan in de onderhandelingen, maar dat het simpelweg niet tot een akkoord was gekomen. In totaal speelde het talent 11 duels namens het eerste van Ajax, waarin hij vier goals maakte en twee assists gaf. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen