Ten Hag over late goals: "We hebben ze kapot gespeeld"

11 maart 2021, 21:43

In de Europa League-wedstrijd tegen Young Boys was Ajax negentig minuten lang de dominante ploeg, maar vielen de goals pas laat in de wedstrijd. Volgens trainer Erik ten Hag was dat juist wat ervoor nodig was om de Zwitsers te verslaan. "De eerste helft investeer je en in de tweede helft maak je het af", zei hij na de 3-0 zege tegenover ESPN.

"Ik denk dat ze kapot waren", vervolgde de trainer na afloop van de wedstrijd. "We hebben ze kapot gespeeld, met goed positiespel. We zeiden van tevoren dat we goed moesten zijn aan de bal. Dat waren we." Ten Hag zag Ajax vervolgens toeslaan toen de vermoeidheid erin was geslopen bij de bezoekers. "We hadden ze moe gemaakt in de eerste helft en ze konden niet meer. Dat zag je aan hun wisselbeleid en dat zag je op het veld. Ze waren gekookt."

Ten Hag zag Ajax Young Boys bestrijden zoals hij dat graag wilde. "Zeker tegen counterploegen is balbezit een heel goed middel. Je moet lang aan de bal blijven. In de eerste helft hadden we nog een aantal voorbeelden waar we te snel naar eindpass gingen. Niet dat zij echt in countersituaties kwamen, maar ze waren af en toe dreigend. Als ze goede keuzes hadden gemaakt, hadden ze in de counter kunnen komen. Daar moesten we voor waken."

Tot slot ging het nog even over Brian Brobbey, die als invaller opnieuw een doelpunt maakte. Over de situatie rond zijn aflopende contract wilde Ten Hag het echter niet opnieuw hebben. "Als er nieuws is, komt het wel uit. Laat die jongen met rust, hij moet zich richten op het spel. Beter worden, goals maken en ook alle andere facetten van het voetbal. Er is nog genoeg om aan te werken." Volgens de oefenmeester betekent het inbrengen van Brobbey in plaats van Lassina Traoré niks wat betreft het mogelijke aanblijven van de spits. "Dat heeft er niks mee te maken. De beste speelt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen