Ajax vestigt bijzonder record tegen kansloos Young Boys

11 maart 2021, 21:15   Bijgewerkt: 11 maart 2021, 21:20

Hoewel de doelpunten van Ajax in de wedstrijd tegen Young Boys pas laat vielen, was het wel al de gehele wedstrijd eenrichtingsverkeer. De Amsterdammers hadden de tegenstander met de rug tegen de muur, waar de Zwitsers zelf weigerden te voetballen. Het leverde een wel heel bijzondere statistiek op.

In negentig minuten noteerde Young Boys namelijk slechts één doelpoging, die ook nog eens niet tussen de palen gericht was. Daarmee is Ajax de eerste ploeg die in een achtste finale-wedstrijd (of later in het toernooi) van de Europa League zo weinig schoten hoefde te incasseren. Dat bracht statistiekenbedrijf Opta na de wedstrijd naar buiten. Of het nu de verdienste van Ajax, de onwil om te voetballen van Young Boys of een combinatie van beiden was, het is hoe dan ook een bijzonder record.

Ajax zette in de Johan Cruijff Arena een uitstekende uitgangspositie neer voor de return in Bern. Zoals uit bovenstaande statistiek wel blijkt, kwam Young Boys niet om te voetballen, maar om de bus te parkeren. Lange tijd hadden de Amsterdammers moeite om erdoorheen te voetballen, maar in de slotfase van de wedstrijd liep het uiteindelijk uit tot 3-0. Davy Klaassen, Dusan Tadic en Brian Brobbey waren de doelpuntenmakers. 

Lees ook: Ajax heeft langste adem en boekt ruime zege op stug Young Boys

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen