Ten Hag voorbereid op 'specifieke stijl' Young Boys

11 maart 2021, 18:51

Ajax neemt het vanavond in eigen huis voor het eerst op tegen Young Boys in de achtste finale van de Europa League. Hoewel de Zwitserse club niet de meest aansprekende tegenstander is, zijn de gevaren van de ploeg bekend. "Als deze ploeg Leverkusen kan uitschakelen (in de vorige ronde, red.), is het een heel goede ploeg. Dan moeten wij ook heel goed zijn om hun uit te schakelen", aldus Erik ten Hag.

De trainer van Ajax wist ook te vertellen waar dat gevaar ligt bij de tegenstander, al zijn er twee mogelijke varianten waar zijn ploegen tegenover kan komen te staan. "Het is wisselend bij hun. Ze kunnen heel hoog druk zetten, maar ook juist heel laag gaan staan. Eén van die varianten kiezen ze. Als ze heel hoog druk geven, moeten we daar omheen spelen of de bal erachter leggen. Als ze lager gaan staan, moeten we die ruimtes creëren."

De speelwijze van de tegenstander wordt omschreven als de Red Bull-stijl, die Ajax al vaker is tegengekomen. "We hebben daar heel goede resultaten tegen gehaald de laatste tijd. Het is een specifieke stijl. Een aantal aspecten komen ook heel duidelijk terug in het Ajax-spel, maar een aantal dingen ook absoluut niet." Ten Hag legde aan ESPN het verschil uit. "Het is heel direct. Vanuit de counter kunnen ze ballen soms wild achter de laatste linie leggen en dan gaan, met heel veel spelers eruit komen. Wij zijn dan toch wat verzorgder."

Om dat te bestrijden koos Ten Hag opnieuw voor Edson Álvarez op het middenveld, ondanks dat zijn kwaliteiten aan de bal geregeld bekritiseerd worden. "Je kunt altijd ontwikkelen, maar ik vind hem zeker goed genoeg", wuifde de coach die kritiek weg. "Het is een heel belangrijke speler voor ons. Organisatorisch, zijn duelkracht, zijn intercepties. Ik weet niet wat jullie allemaal willen, maar je kunt niet alleen maar spelmakers hebben. Hij laat juist die spelmakers beter spelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen