AZ mogelijk ook tegen FC Twente nog zonder sterkhouder Midtsjø

11 maart 2021, 18:33

AZ kan komend weekend tegen FC Twente vermoedelijk nog geen beroep doen op Fredrik Midtsjø (27). De middenvelder was tegen Vitesse al niet van de partij vanwege een hamstringblessure en ook tegen FC Twente staat er nog een vraagteken achter zijn naam. Ramon Leeuwin is er nog altijd niet bij.

Dat heeft trainer Pascal Jansen verteld tijdens de voorbeschouwing op het duel met de ploeg van Ron Jans. Die begonnen het seizoen nog uitstekend, maar zitten de laatste tijd in een wat mindere periode. "Ze missen een aantal krachten op het moment waardoor ze iets zijn teruggezakt in hun prestaties. Maar ze hebben wel een prima selectie", blijft de oefenmeester tegenover NH Nieuws echter op zijn hoede voor de Tukkers.

Of AZ net als tegen Vitesse weer met vijf verdedigers begint, wilde Jansen niet prijsgeven. "We moeten vooral uitgaan van eigen kracht en zorgen dat je de wedstrijd naar je toe kunt trekken", aldus de oefenmeester met een kleine glimlach. Aannemelijk is dus dat hij met twee centrale verdedigers begint, zeker omdat het experiment tegen Vitesse niet goed uitpakte.

En de inzetbaarheid van Midtsjø is dus nog onzeker. "Hij heeft nog wat last gehad de afgelopen dagen maar is nu wel weer in training." Het was slechts de tweede wedstrijd die de Noor moest missen. Eerder deed hij alle wedstrijden in de Eredivisie mee, met uitzondering van het uitduel tegen ook FC Twente. In Enschede was hij geschorst na een rode kaart tegen FC Groningen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen