Langeler vanaf volgend seizoen terug bij PEC Zwolle

11 maart 2021, 16:20   Bijgewerkt: 11 maart 2021, 17:39

Art Langeler wordt officieel de nieuwe trainer van PEC Zwolle. De 50-jarige Zwollenaar komt over van de KNVB en tekent voor twee seizoenen, het contract dat overigens pas na de huidige voetbaljaargang ingaat. Daarmee wordt hij de opvolger van Bert Konterman, die als tussenpaus fungeert na het ontslag van John Stegeman. 

Dat heeft PEC Zwolle donderdag officieel bevestigd. "Met Art weten we wat we in huis halen, namelijk een ervaren en tactisch sterk onderlegde trainer", reageert technisch manager Mike Willems op de aanstelling. "De afgelopen jaren heeft hij zich bij PSV en later de KNVB verder doorontwikkeld als trainer, maar ook als mens. In zijn eerste periode in Zwolse dienst heeft hij het fundament gebouwd van een elftal waar we jarenlang plezier van hebben gehad. Met enkele jongens uit de huidige selectie heeft hij al eerder gewerkt, voor de andere spelers is hij nieuw en dat zet iedereen op scherp. Ik kijk dan ook uit naar de samenwerking met Art en we gaan samen voor een mooie periode met veel succes."

Lees ookKonterman als tussenpaus aan de slag bij PEC Zwolle

De nieuwe hoofdtrainer heeft een geschiedenis in Zwolle. Zo begon hij als coach bij de jeugdopleiding van de club. Later werkte hij zich een weg omhoog binnen de club en werd hij hoofdtrainer van het eerste elftal. Terwijl Langeler hoofdtrainer was, promoveerde PEC Zwolle in 2012 ook naar de Eredivisie. Na zijn periode in Zwolle werkte Langeler nog voor de jeugdafdeling van PSV, werd hij bondscoach voor Jong Oranje, en werkte hij een periode bij de KNVB.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen