Deze spelers moet Ajax vanavond extra goed in de gaten houden

11 maart 2021, 14:15   Bijgewerkt: 11 maart 2021, 15:10

Ajax neemt het donderdagavond op tegen Young Boys. De Amsterdammers zijn de duidelijke favoriet tegen de Zwitsers, maar mogen de ploeg uit Bern mag niet onderschatten. Young Boys is een echte eenheid, maar heeft heeft ook een aantal spelers die het verschil kunnen maken. FCUpdate.nl zet drie spelers op een rijtje die Ajax nauwlettend in de gaten moet houden.

Jean-Pierre Nsame

Jean-Pierre Nsame begon zijn carriere bij het Franse Angers. Het avontuur in het westen van Frankrijk was echter geen groot succes. De Franse club was niet overtuigd van de kwaliteiten van de spits en verhuurde hem daarom ook al snel. Na twee leenbeurten liet Angers de spits gaan. Het Zwitserse Servette pikte hem vervolgens op. Daar kwam de spits op dreef. In zijn eerste seizoen maakte hij 23 doelpunten in 31 wedstrijden. Na dat seizoen werd het duidelijk dat de spits onhoudbaar was voor Servette. De club liep promotie naar de Super League mis en in de zomer van 2017 maakte hij de overstap naar Bern.

Nsame zijn sterkste punten zijn zijn snelheid en kracht. Nsame is bijna 1.90 meter, maar desalniettemin zeer atletisch. Hij weet precies hoe hij zijn lichaam moet gebruiken in situaties waarin hij onder druk word gezet.

Jordan Siebatcheu

Een ander gevaar voor de Ajax-verdediging is de Frans-Amerikaanse Jordan Siebatcheu. De spits die zorgt voor snelheid voorin en is in bloedvorm in de Super League. Hij begon zijn carrière in de jeugd van Stade Reims, waar hij in het 2017/18 seizoen zeventien goals maakte in 31 wedstrijden. In de zomer van 2018 waagden verschillende topclubs een poging bij Reims om de jonge aanvaller los te weken. Uiteindelijk kwam Rennes als winnaar uit de strijd. Die club telde negen miljoen euro neer voor de aanvaller. Na twee seizoenen als reserve vond de Franse club het tijd voor een verhuur.

De sterke punten van Siebatcheau zijn met name zijn techniek en zijn snelheid. De spits kan een grote dreiging vormen voor Ajax tijdens counters. Met zijn 1.90 meter is Siebatcheu eveneens een dreiging in de lucht. 

Fabian Lustenberger

Ook achterin hebben de Zwiters het aardig op orde. Onder leiding van Fabian Lustenberger leek de verdediging van Young Boys in de return tegen Leverkusen onbreekbaar. Samen met Jordan Lefort, Mohammed Camara en Silvan Hefti zal hij proberen de plannen van Ajax te dwarsbomen.

Inmiddels is de verdediger met zijn 32 jaar een echte routinier. Mede daardoor is hij in het nationale elftal van Zwitserland al gepasseerd door Manuel Akanji en Fabian Schär. Ondanks dat hij niet heel jong meer is, is hij met zijn ervaring en leidersmentaliteit nog steeds een vaste basisspeler bij Young Boys. De verdediger miste dit seizoen tot nu toe slechts negen duels voor de club, allemaal door een blessure die hij in november 2020 oppikte.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen