'Löw verandert van gedachten en roept routiniers weer op'

'Löw verandert van gedachten en roept routiniers weer op'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

11 maart 2021 – Thomas Müller en Mats Hummels kunnen zich opmaken voor een rentree in de Duitse selectie. Scheidend bondscoach Joachim Löw heeft volgens Kicker besloten om de middenvelder van Bayern München en verdediger van Borussia Dortmund toch weer op te roepen voor Die Mannschaft. Samen met Jérôme Boateng kregen Müller en Hummels in maart 2019 te horen dat er voor hen geen toekomst meer bij de nationale ploeg was.

Een rentree was lange tijd onbespreekbaar. Löw wilde de Duitse ploeg een nieuw gezicht geven en peinsde er niet over om de bedankte routiniers weer op te roepen. Kortgeleden zette Löw, die eerder deze week aankondigde na het EK te stoppen als bondscoach van Duitsland, de deur toch op een kiertje voor Müller, Hummels en Boateng. "Als zich bijzondere omstandigheden voordoen, kunnen we ons beleid eventueel aanpassen", vertelde hij.

Nu zou Löw voornemens zijn om Müller en Hummels op te nemen in de EK-selectie van Duitsland. Dat heeft niet in de laatste plaats te maken met de laatste interland die de Duitsers speelden. Op 17 november werd de ploeg van Löw in de Nations League afgedroogd door Spanje. Mede door een hattrick van Ferrán Torres verloren de Duitsers met liefst 6-0. Boateng lijkt in tegenstelling tot Müller en Hummels niet te hoeven rekenen op een oproep.

De Duitse selectie voor de komende interlandperiode is nog niet bekend. Onze oosterburen spelen eind deze maand WK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland, Roemenië en Noord-Macedonië. Op het EK maakt Duitsland deel uit van een loodzware groep met Frankrijk, Portugal en Hongarije.

Reacties

gerelateerd