Rensch is Klaiber voorbij: "Het gaat veel sneller dan verwacht"

11 maart 2021, 10:06

Devyne Rensch maakt een komeetachtige ontwikkeling door bij Ajax. De achttienjarige verdediger is miljoenenaankoop Sean Klaiber in de pikorde voorbijgestreefd en zal donderdagavond vermoedelijk als rechtsback starten in het Europa League-duel met Young Boys. "Het gaat veel sneller dan verwacht."

Rensch maakte in november zijn debuut in het eerste elftal van FC Emmen en speelde sindsdien nog eens twaalf wedstrijden in de hoofdmacht, waarvan twee in de Europa League. Het is vooral de veelzijdigheid van Rensch die opvalt. De jeugdinternational kan op alle posities in de achterhoede uit de voeten en laat zich zowel verdedigend als aanvallend gelden.

Zo verscheen hij in de vorige Europa League-ronde tegen Lille een keer bijna als spits voor het doel. "Ik zag ruimte tussen centrale verdediger Botman en de linksback en zei tegen Davy Klaassen: 'Trek eens meer naar binnen. Dan trek je die linker centrale verdediger mee'. Dat deed Davy. Toen kwam er veel ruimte en ging ik diep", vertelt Rensch in De Volkskrant. "Ik had al met Martinez afgesproken dat hij de bal moest geven als hij mij zag gaan. Jammer genoeg was mijn aanname niet al te best, maar het was goed gezien door Martinez."

Van zenuwen lijkt Rensch zelden last te hebben. "Ik ben heel rustig, ook buiten het veld. Cool. Volgens mij straal ik ook rust uit. Dankzij die rust durf ik ook dribbels te maken", vertelt de jonge verdediger, die nog maar enkele jaren in de jeugdopleiding van Ajax speelt. "Ik kwam relatief laat naar Ajax, maar ik heb al zoveel geleerd. Eerlijk gezegd besef ik niet helemaal hoe snel het gaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen