'Haaland is obsessie voor nieuwe Barça-preses Laporta'

11 maart 2021, 09:42

De naam van Erling Haaland prijkt bovenaan het verlanglijstje van Joan Laporta, de nieuwe voorzitter van FC Barcelona. AS schrijft uitvoerig over de belangstelling van de clubpresident voor het Noorse fenomeen van Borussia Dortmund. Een obsessie, zo wordt de interesse van Laporta in Haaland zelfs genoemd.

Volgens AS wil Laporta het vernieuwde Barça rond Lionel Messi en Haaland bouwen. De preses hoopt daarbij dat zijn nauwe banden met zaakwaarnemer Mino Raiola in zijn voordeel werken. Geld voor transfers heeft Barça nauwelijks. Toch gelooft Laporta erin dat hij Haaland naar Camp Nou kan halen. Enerzijds moet Barça schulden afbetalen, anderzijds realiseert Laporta zich dat hij een winnend team moet creëren om inkomsten te blijven te genereren.

Er zijn meer spelers die op het verlanglijstje van Laporta staan. Éric García (20) van Manchester City zal zich komende zomer waarschijnlijk wel in Barcelona melden. De Spaanse centrumverdediger aast al langere tijd op een terugkeer naar Catalonië en Pep Guardiola maakte onlangs bekend dat hij, met pijn in zijn hart, afscheid zal nemen van zijn oogappeltje.

David Alaba is ook een speler die in beeld is bij FC Barcelona. De Oostenrijkse verdediger is toe aan een nieuwe uitdaging en vertrekt in de zomer bij Bayern München. De Catalanen hopen Alaba voor de neus van aartsrivaal Real Madrid weg te kapen. Ook Memphis Depay en Sergio Agüero, die bij respectievelijk Olympique Lyon en Manchester City over een aflopend contract beschikken, worden in verband gebracht met een overgang naar Camp Nou.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen