Klopp omarmt Champions League-succes als een reddingsboei

11 maart 2021, 09:04   Bijgewerkt: 15 maart 2021, 23:05

Jürgen Klopp had woensdagavond eindelijk weer eens een reden om zijn tanden bloot te lachen. Liverpool won met 2-0 van RB Leipzig en dat was na de 0-2 zege in de heenwedstrijd ruimschoots genoeg om de kwartfinale van de Champions League te bereiken. In een voorlopig teleurstellend seizoen omarmt Klopp het belangrijkste Europese clubtoernooi als een soort van reddingsboei, al denkt de Duitser niet dat Liverpool op dit moment in de positie is om de Champions League te winnen.

De regerend kampioen van Engeland stelt dit seizoen hevig teleur in de Premier League. Begin maart speelt de ploeg van Klopp al geen rol meer in de titelrace. Bovendien liggen The Reds al uit de FA Cup. In de Champions League zijn de prestaties een stuk beter, al denkt Klopp niet dat Liverpool tot de favorieten voor de eindzege behoort.

"De enige reden dat we meedoen aan deze competitie is omdat we de Champions League willen winnen. Maar we zijn niet gek, dit seizoen ziet er tot nu toe niet uit als een waarin we de Champions League winnen. We moeten eerst de loting afwachten. Wie we ook treffen: het wordt extreem moeilijk. Op dit moment denken we niet te ver vooruit. Vanaf morgen houden we ons bezig met de wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers", sprak Klopp na afloop van de wedstrijd.

In de Premier League bezet Liverpool de zeer teleurstellende achtste plaats.  "We hebben het momentum in de Champions League, maar nog niet in de Premier League. Maar we hebben wedstrijden om het momentum te pakken en dat zal ons zeker helpen in de Champions League."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen