Liverpool in CL wél succesvol met tweede zege op Leipzig

10 maart 2021, 22:59   Bijgewerkt: 10 maart 2021, 23:20

RB Leipzig is er niet in geslaagd om een comeback te forceren tegen Liverpool. Net als de heenwedstrijd eindigde ook de return in een 2-0 zege voor The Reds. De doelpunten lieten lang op zich wachten, maar zo'n twintig minuten voor tijd zorgden Mohamed Salah en Sadio Mané ervoor dat de rampzalige vorm in de Premier League geen gevolgen had voor de Champions League-campagne van Liverpool.

Dat gevaar lag wel degelijk op de loer, waar Liverpool van de laatste zeven Premier League-wedstrijden er zes (!) verloor. De 0-2 voorsprong waarmee het de returnwedstrijd tegen Leipzig in ging was gunstig, maar niet onmogelijk om te keren voor de Duitsers. Toch waren het de Engelsen die het meeste aanspraak maakte op een openingstreffer. Onder meer Mo Salah en Diogo Jota waren dichtbij, maar de kansen werden niet verzilverd. Zo bleef Leipzig, dat zelf ook wat kansen kreeg, lange tijd een sprankje hoop houden.

Pas in de 71e minuut werd de wedstrijd door Liverpool in het slot gegooid. Het was Salah die de bal ontving, zijn man uitkapte en uiterst beheerst in de korte hoek schoot. Het leidde direct tot meer, want ook Sadio Mané pikte zijn doelpunt mee. De Senegalese doelpuntenmaker was het eindstation van een goed uitgespeelde aanval van The Reds en wist de voorsprong al drie minuten na de openingstreffer de score te verdubbelen. Duidelijk was toen dat de wedstrijd gespeeld was. Het bleef 2-0, wat Liverpool een plek in de kwartfinale opleverde.

Leipzig moet na de stunt van vorig seizoen - toen haalde de ploeg de halve finale - nu genoegen nemen met uitschakeling in de achtste finales. Voor Liverpool was het Champions League-succes een zeer welkom resultaat na de teleurstellingen van de afgelopen weken.