Wijnaldum start namens Liverpool, Kluivert op de bank

10 maart 2021, 20:28

Georginio Wijnaldum staat woensdagavond in de basis als Liverpool het opneemt tegen RB Leizpig. De ploeg van manager Jürgen Klopp kan met de Nederlander wel een succesje gebruiken in de Champions League. Bij de bezoekers uit Duitsland ontbreken alle ex-Eredivisionisten aan de aftrap. Justin Kluivert heeft wel een plekje op de bank.

Liverpool verloor de afgelopen zes wedstrijden op het eigen Anfield. Vanwege alle corona-maatregelen wordt het thuisduel met Leipzig echter in Boedapest afgewerkt. Wijnaldum heeft daar zoals verwacht een basisplaats. Roberto Firmino is er vanwege een blessure niet bij. Zijn plekje in de punt van de aanval wordt ingevuld door Diogo Jota.

Justin Kluivert ziet het eerste deel van de wedstrijd vanaf de zijkant. Dat geldt ook voor Alexander Sørloth, die in het verleden nog bij FC Groningen speelde. Smaakmaker Angeliño is vanwege een blessure niet beschikbaar voor trainer Julian Nagelsmann. Dani Olmo, Yusuf Poulsen en Emil Forsberg moeten voor de broodnodige doelpunten zorgen.

De heenwedstrijd tussen Leipzig en Liverpool eindigde namelijk in een 0-2 overwinning voor het team van Klopp. Drie weken geleden werd het onderlinge treffen ook in Puskás Arena gespeeld. Namens Liverpool waren Mohamed Salah en Sadio Mané trefzeker. Om 21.00 uur wordt er na het fluitsignaal van scheidsrechter Clément Turpin afgetrapt.

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson; Fabinho, Wijnaldum, Thiago; Mané, Salah, Jota

RB Leipzig: Gulácsi; Mukiele, Upamecano, Klostermann; Adams, Sabitzer, Kampl, Nkunku; Olmo, Poulsen, Forsberg

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen