Familie omgekomen Sala klaagt betrokken clubs aan

10 maart 2021, 18:27

De familie van de Argentijnse spits Emiliano Sala heeft besloten om naar het gerechtshof te stappen na het tragische ongeval in januari 2019. De 28-jarige Sala kwam toen om het leven in een vliegtuigcrash, toen hij een transfer van FC Nantes naar Cardiff City zou maken. In totaal zijn dertien betrokkenen aangeklaagd.

Dat werd woensdag door advocaten van de familie bevestigd aan de BBC. Het gaat onder meer om juridische stappen tegen beide clubs. Deze worden genomen om daarmee 'de rechten van de familie te beschermen', in afwachting van het resultaat van het gerechtelijk onderzoek. De dertien personen zijn beschuldigd van dood door schuld, nalatigheid, illegale handelingen of een andere vorm van betrokkenheid bij de dood van Sala. 

Het is inmiddels ruim twee jaar geleden dat het vliegtuig met daarin Sala neerstortte dichtbij de kust van Guernsey, Engeland. De aanvaller was op weg van Nantes naar Cardiff. In de hoofdstad van Wales lag een contract voor de spits klaar bij Cardiff City, dat tot een overeenkomst gekomen was met FC Nantes. Bij de transfer zou een som van twintig miljoen euro gemoeid zijn, die echter nooit volledig is betaald. Later besloot de FIFA dat Cardiff alsnog zes miljoen euro moest betalen. Tegen dat besluit ging Nantes nog wel in hoger beroep bij het CAS, zonder resultaat.

De piloot van het vliegtoestel dat de spits moest vervoeren, David Ibottson, had toentertijd geen vergunning om passagiers te vervoeren. Kort na het incident kwam Air Accidents Investigations Branch (AAIB) met een statement over dat er een koolstofmonoxide-lek was binnen het toestel. Door het lek zou de piloot de controle verloren zijn en is het vliegtuig neergestort.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen