Van Lunteren verruilt Ajax voor PSV: "Logische keuze"

10 maart 2021, 16:55   Bijgewerkt: 10 maart 2021, 17:00

Desiree van Lunteren heeft na acht jaar afscheid genomen van Ajax. Ze verruilt de Amsterdamse club niet voor een stap naar het buitenland, maar naar concurrent PSV. Per 1 juli zal ze voor twee seizoenen verbonden zijn aan de club uit Eindhoven. Hoewel de overstap voor de meeste mensen als een verrassing zal komen, noemt Van Lunteren haar overstap zelf een 'logische keuze'. 

"Ik kan me voorstellen dat het zo wordt gezien", zei de 28-jarige Van Lunteren op de website van PSV over de reactie van de buitenwereld. "Maar voor mij is de keuze logisch. Ik was toe aan iets nieuws en wilde in Nederland actief blijven. Het eerste gesprek dat ik met PSV, de trainer en manager had, was erg positief. Daarna was de keuze vrij makkelijk. PSV is een mooie en grote club die kampioen wil worden. Dat is het enige dat telt en ik zie het als een uitdaging om daar een bijdrage aan te leveren."

Momenteel werkt Van Lunteren bij Ajax aan haar rentree, nadat ze in december is bevallen van een zoontje. "Vanaf het moment dat ik zwanger raakte, wist ik dat ik terug wilde komen", vertelde de voormalig international. "Ik ben niet klaar met voetballen op het hoogste niveau en vind de afwisseling tussen moeder zijn en voetballen erg leuk. Misschien heb ik hierdoor juist wel een stap in het inlevingsvermogen gemaakt. Dat kan ik tijdens trainingen en op het veld weer gaan gebruiken."

Van Lunteren is vooral bekend als speelster van de Oranje Leeuwinnen. Ze speelde 84 interlands, waarin zij onder meer in 2017 het EK won en in 2019 de WK-finale haalde. In 2019 stopte ze als international. Op clubniveau speelde ze bij AZ, Telstar, Ajax en SC Freiburg. Met AZ en Ajax werd ze drie keer landskampioen en won ze vier keer de KNVB Beker. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen