Van de Beek ziet titanenstrijd in Manchester aan zich voorbij gaan

10 maart 2021, 15:17   Bijgewerkt: 10 maart 2021, 15:23

Donny van de Beek mist donderdag de ontmoeting tussen Manchester United en AC Milan in de achtste finale van de Europa League. De Nederlandse middenvelder is volgens zijn trainer Ole Gunnar Solskjaer niet fit genoeg om in actie te komen. David De Gea, Paul Pogba, Juan Mata zijn ook uit de roulatie, terwijl Edinson Cavani en Marcus Rashford de wedstrijd op Old Trafford eveneens lijken te moeten missen.

Van de Beek ontbrak afgelopen zondag ook al in de selectie toen Manchester United met 0-2 won bij Manchester City. Het is voor de Nederlandse middenvelder sowieso al een tijdje geleden dat hij in actie is gekomen. Op 14 februari maakte hij zijn laatste minuten voor The Red Devils. Sindsdien kwakkelt hij met zijn fitheid en werd hij nog maar een keer door Solskjaer opgenomen in de wedstrijdselectie.

Manchester United is een van de topfavorieten voor de eindzege in de Europa League, maar dat geldt ook voor tegenstander AC Milan. De Italianen zijn zonder sterspeler Zlatan Ibrahimovic afgereisd naar Engeland. De 39-jarige Zweed kampt met een dijbeenblessure en wordt klaargestoomd voor de return in Milaan. Theo Hernández, Ante Rebic, Mario Mandzukic, Ismaël Bennacer, Hakan Calhanoglu ontbreken donderdag ook bij de nummer twee van de Serie A.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen