Klaassen: "Het is een beetje te vroeg om aan de finale te denken"

10 maart 2021, 15:02

Ajax staat in de achtste finale van de Europa League en dat is voor het eerst sinds 2017. Destijds stootten de Amsterdammers door tot de eindstrijd. Davy Klaassen maakte dat als een van de weinig spelers van de huidige Ajax-selectie mee. In aanloop naar het duel met Young Boys wilde de middenvelder de vergelijkingen met de Europese campagne van vier jaar geleden niet maken.

Klaassen wilde zelfs nog niet nadenken of het opnieuw bereiken van de finale van de Europa League realistisch is. "Het is vooral een beetje vroeg om daar aan te denken. En of het realistisch is, dat moeten we gaan bekijken", aldus de middenvelder, die merkt dat Ajax steeds beter in vorm begint te raken. "Maar we hebben ook met tegenstanders te maken."

In zijn vorige Ajax-periode speelde Klaassen even samen met Miralem Sulejmani, donderdag een van de tegenstanders bij Young Boys. "Ik heb niet echt contact met hem gehad, maar vind het wel leuk om hem na al die jaren weer te zien. Wat voor herinneringen ik aan hem heb? Ik kwam als jeugdspeler bij het eerste en toen was hij daar een beetje een grote jongen. Van begin af aan heeft hij mij en de andere jonge jongens thuis laten voelen in het eerste. Dat is wat mij het meest is bijgebleven."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen