Haaland legt provocatie uit: "Misschien is er toch karma"

10 maart 2021, 08:20

Erling Haaland heeft na het bereiken de kwartfinale van de Champions League met Borussia Dortmund tekst en uitleg gegeven over zijn opmerkelijke actie na het maken van de 2-0. De Noorse doelpuntenmachine benutte een strafschop en vierde zijn doelpunt ostentatief voor Yassine Bounou, de doelman van Sevilla. Het leidde tot een klein opstootje, waarbij Haaland een gele kaart kreeg.

Haaland zag zijn strafschop in eerste instantie gekeerd worden door Bounou en ook in de rebound die volgde kreeg de spits van Borussia Dortmund de bal niet langs de Marokkaanse keeper. Omdat Bounou te vroeg uit zijn doel was gekomen, mocht Haaland de penalty overnemen. In tweede instantie schoot hij wel raak. "Hij stond te ver voor zijn lijn. Had hij er wel op gestaan, dan had ik gescoord. Ik miste, maar de keeper speelde vals", begon Haaland bij Sky Deutschland.

Toen Haaland opnieuw mocht aanleggen, schoot hij de bal wel langs Bounou. "Het was precies dezelfde penalty, maar dit keer stond hij op de lijn. Om eerlijk te zijn, was ik een beetje zenuwachtig voor de strafschop. Toen de keeper na de eerste strafschop iets in mijn gezicht schreeuwde, dacht ik dat het des te leuker zou zijn om nog een doelpunt te maken", ging het Noorse fenomeen verder.

Haaland schoot de tweede keer wel raak, liep na het maken van de 2-0 richting Bounou en wees de doelman van Sevilla terecht. Wat Bounou naar hem riep om hem uit zijn concentratie te halen, wist Haaland niet. "Ik weet niet wat het betekende. Het was hetzelfde als wat hij tegen mij schreeuwde bij de eerste strafschop. Misschien is er in deze wereld toch karma."

Overzicht: de krankzinnige cijfers van Haaland (20)

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen