Pijnlijke uitschakeling valt De Ligt zwaar: "Een harde klap"

10 maart 2021, 08:00

De teleurstelling bij Matthijs de Ligt was groot nadat Juventus er niet in slaagde de kwartfinale van de Champions League te bereiken. Ondanks een 3-2 zege op FC Porto werd de regerend kampioen van Italië op basis van uitdoelpunten uitgeschakeld in het miljardenbal. In reguliere speeltijd poetsten de Italianen de 2-1 nederlaag uit het heenduel weg, maar in de verlenging ging het alsnog mis voor Juventus.

De Ligt zag het eerste deel van de wedstrijd vanaf de bank toe. Hij leek vanwege kuitklachten de return tegen FC Porto aan zich voorbij moeten laten gaan, maar bleek toch fit genoeg om deel uit te maken van de selectie. Na 75 minuten werd De Ligt binnen de lijnen gebracht. Juventus leidde op dat moment met 2-1 en stond door een rode kaart van Mehdi Taremi bovendien met een man meer op het veld.

Met tien man stuntten de bezoekers uit Portugal door in minuut 115 de 2-2 te forceren. Juventus kwam vervolgens nog wel opnieuw op voorsprong, maar met De Ligt in een pinchhitter-rol viel het doorslaggevende vierde doelpunt niet. "Dit is echt een harde klap", sprak De Ligt na afloop van de uitschakeling in de Champions League tegen Sky Sport Italia.

"Als je zo'n groot deel wedstrijd tegen tien man speelt, doet het pijn om er op deze manier uit te vliegen. We deden het goed in de tweede helft. We speelden in hoog tempo, creëerden kansen en maakten twee goals, maar de 3-1 viel niet. Natuurlijk heeft deze wedstrijd invloed op de rest van het seizoen. We willen in de Champions League spelen en liggen er in maart al uit, dat is heel moeilijk voor ons."