CL-tragedie Ronaldo zet door bij Juventus: ook exit tegen Porto

9 maart 2021, 23:46

Het Champions League-avontuur van Juventus is dinsdagavond voor het derde seizoen op rij voortijdig geëindigd. Tegen de tien man van FC Porto slaag de Oude Dame er na verlenging niet in om de achterstand uit de heenwedstrijd goed te maken, ondanks de late 3-2 zege. Het is een ongekende dreun voor coach Andrea Pirlo en Cristiano Ronaldo - die juist werd gehaald voor het winnen van het miljardenbal. 

Na de voortijdige uitschakeling tegen Ajax en vorig seizoen tegen Olympique Lyon moest Juventus vooraf al serieus vrezen voor een zelfde scenario dit Champions League-seizoen. Na opnieuw een prima groepsfase ging het in Portugal in de vorige maand pijnlijk mis. De Oude Dame kwam met een 2-1 nederlaag daar zelfs nog goed weg en had weinig in te brengen tegen FC Porto. Hoewel Álvaro Morata in de eerste helft twee enorme kansen kreeg, stonden de bezoekers halverwege op rozen - en meer dan dat. Björn Kuipers gaf FC Porto na goed een kwartier namelijk een terechte pingel, die feilloos werd benut door Sergio Oliveira (0-1).

En waar FC Porto dit buitenkansje binnenwerkte, bleef de Oude Dame opgelegde mogelijkheden missen. Het had de hulp van Kuipers nodig om het momentum terug te krijgen in het tweeluik; nadat Chiesa uit een goede assist van Ronaldo de gelijkmaker maakte, werd de Nederlandse leidsman gedwongen om Mehdi Taremi van het veld te sturen met zijn tweede gele kaart. De spits schoot na een fluitsignaal van Kuipers de bal snoeihard weg en werd niet gespaard: FC Porto moest verder met tien man.

Toen Chiesa vervolgens niet veel later de tweede treffer maakte namens Juventus (2-1), leek het vege lijf van Andrea Pirlo en Ronaldo gered. Op laatstgenoemde is veel kritiek omdat de Portugees werd gehaald voor de Champions League-winst, maar dat tot dusver telkens pijnlijk misging. Volgens de critici in Italië kon het vele geld daardoor veel beter worden aangewend voor jonge spelers. Pirlo staat onder druk vanwege de tegenvallende prestaties in de Serie A – waar voor het eerst in tien jaar de titel niet gehaald lijkt te worden. Een nieuw voortijdig Champions League-Waterloo zou betekenen dat de positie van de voormalig middenvelder bijna onhoudbaar is.

De 3-2 meteen daarna van Adrien Rabiot uit een corner (kopbal bij de eerste paal) zorgde nog een krank-zinnig einde, maar niet voor de ultieme redding voor Pirlo en project-Ronaldo. De druk op de coach neemt met rasse schreden toe, terwijl de CL-tragedie met de Portugees pijnlijke vormen aanneemt. Dat het zelfs tegen de tien overgebleven spelers van FC Porto niet lukte om de ban over twee duels, is een schande én compliment voor de Portugezen onder aanvoering van routinier Pepe. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen