Haaland velt Sevilla en breekt Champions league-records

9 maart 2021, 22:57   Bijgewerkt: 9 maart 2021, 23:48

Erling Haaland is in de Champions League niet te stoppen dit seizoen: de Noor stond al fier bovenaan de topscorerslijst in het miljardenbal en velde met twee treffers dinsdagavond ook het vonnis over het lang goed meevoetballende Sevilla (2-2). Daarmee brak de Noor bovendien opnieuw persoonlijke records, van wie er ongetwijfeld nog veel meer gaan volgen. 

Welk record gaat Haaland niet breken in zijn loopbaan de komende jaren? Dat is inmiddels de vraag, want de nog altijd pas twintigjarige Noor brak dinsdagavond weer wat records. Nadat hij in het heenduel (2-3) met twee goals Dortmund al op rozen had geschoten in Sevilla, leek hij het duel meteen na de thee uit een schier onmogelijke hoek te beslissen, na een eerdere intikker vlak voor rust. Aan zijn tweede treffer ging echter een Duitse én Spaanse overtreding vooraf, waardoor de goal werd afgekeurd – maar een penalty werd gegeven. Dat buitenkansje was in twee instanties wel besteed aan Haaland, die eerst miste, maar vervolgens in de herkansing die hij kreeg omdat Bono te vroeg van zijn lijn kwam, wél scoorde (2-0). 

Een bizarre situatie op het veld (zie onder), maar ook een bizarre goal qua statistieken. De Noor besliste niet alleen het tweeluik, maar werd ook de speler met de meeste CL-doelpunten ooit voor zijn 21-jarige verjaardag. Sinds zijn debuut in die competitie was er bovendien geen speler (alle leeftijden) die vaker scoorde in het miljardenbal dan hij. Slechts veertien wedstrijden had Haaland nodig om tot twintig Champions League-doelpunten te komen en ook dat is een record: Harry Kane (24) was tot dusver de houder daarvan. Lionel Messi (40) en Cristiano Ronaldo (56) deden dat, ter vergelijk, nog véél minder.

Welke records gaan er nog meer gebroken worden door Haaland? Die vraag wordt in de toekomst beantwoord, maar zeker is dat er nog records gaan sneuvelen dankzij de Noor. Zijn doelpunten waren overigens niet alleen van belang voor zichzelf, maar ook meer dan voor BVB. In de eerste helft was Sevilla namelijk tot het eerste doelpunt van Haaland duidelijk de bovenliggende partij, maar na zijn (twee) treffer(s) was het tweeluik beslist. Overigens speelde ook de zeventienjarige Jude Bellingham een meer dan puike pot. 

Dat invaller Luuk de Jong met nog een klein half uur op de klok een strafschop versierde die door concurrent Youssef En-Nesyri werd benut en diep in blessuretijd via diezelfde spits nog gelijkmaakte, deed daaraan niets af. Sevilla geeft binnen tien dagen (uitschakeling in de Copa del Rey tegen FC Barcelona, nederlagen tegen Elche en Barça in La Liga en dit verlies over twee duels) het hele seizoen weg, al was dat ditmaal meer aan de fantastische Haaland te wijten dan aan de Spaanse formatie zelf. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen