Klaassen grapt met Stekelenburg en wil door in de Europa League

9 maart 2021, 20:58

Maarten Stekelenburg is door Frank de Boer opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal en dat heeft voor de nodige humor gezorgd in Amsterdam. Davy Klaassen en ploeggenoten maakten veel grappen met de routinier na diens voorlopige uitverkiezing. "Daar hebben we wel geintjes over gemaakt", vertelt de middenvelder.

Dat doet hij op het clubkanaal van de Amsterdammers. Daarbij gaat het vooral over de leeftijd van Stekelenburg, die dit jaar zijn 39ste verjaardag viert. "We hadden de laatste tijd al gezegd dat hij misschien wel weer in aanmerking zou komen voor Oranje. Ik denk ook dat hij het verdiend heeft. Hij heeft het goed gedaan, want hij moest er uit het niets staan. We maken wel wat geintjes met hem dat hij toch wéér de oudste is." 

Met Stekelenburg gaat het overigens niet minder met Ajax: de laatste verloren wedstrijd van Ajax dateert alweer uit december, toen het verloor van Atalanta: vervolgens waren er zeventien zeges en drie remises. "Iedereen is fit denk ik. De trainer heeft dus veel keuze", vertelt de aanvoerder op de clubsite. "Als er gewisseld wordt, merk je dat niet echt. De spirit die we daarbij hebben gecreëerd, helpt daar ook bij. Dat is belangrijk om erbij te houden want je kan niet elke wedstrijd top spelen, maar je moet wel zorgen dat je telkens wint."

Na ruim een half jaar is Klaassen - ook opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal - nog altijd blij met zijn keuze voor Amsterdam. "Het feit dat ik weer bij Ajax speel is sowieso al goed en de resultaten ook, dus ik ben gewoon heel blij. Het is fijn dat je weer om de prijzen speelt en veel wint, dat helpt wel voor je gemoedstoestand. Ik voel me hier, ook door het spel dat we spelen, gewoon goed en het past gewoon bij me." 

Klaassen: "Als we goed gaan, gaan we door"

In het interview blikte Klaassen ook nog even vooruit op het duel met Young Boys. "Ik hoop op een goede wedstrijd van onze kant. Als wij goed zijn tijdens de twee wedstrijden, kunnen we het ook halen." Het weerzien met Miralem Sulejmani is bijzonder voor Klaassen, aangezien hij eerder met hem samenspeelde - toen Klaassen doorbrak. "Hij was wel één van de jongens die me altijd welkom liet voelen. Het is een hele fijne jongen die ook omkijkt naar de wat jongere jongens. Ik denk dat elke speler en jeugdspeler dat zal beamen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen