Horrortackle kost teamgenoot Weghorst vier wedstrijden

Horrortackle kost teamgenoot Weghorst vier wedstrijden

9 maart 2021 – VfL Wolfsburg moet het de komende weken stellen zonder Paulo Otávio. De Duitse voetbalbond (DFB) heeft de 26-jarige Braziliaanse verdediger voor vier wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in het competitieduel met 1899 Hoffenheim.

Otávio baarde afgelopen weekend opzien met een schandalige overtreding in de absolute slotfase van de wedstrijd tussen 1899 Hoffenheim en VfL Wolfsburg. In een poging Munas Dabbur van scoren af te houden schopte de teamgenoot van Wout Weghorst de Israëlische aanvaller van achteren neer. Een nogal onnodige overtreding, daar een paar seconden later het laatste fluitsignaal zou klinken en Wolfsburg tegen een 2-1 achterstand aankeek.

Na afloop bood Otávia zijn excuses aan voor zijn actie. 'Ik dacht dat het op dat moment de juiste actie was, maar ik had niet gedacht dat het zo erg zou zijn. Ik ben nooit kwaadaardig ingesteld, integendeel. Dankzij God heeft de speler geen blessure opgelopen', schreef hij op Instagram.

Wolfsburg moet het de komende wedstrijden tegen Schalke 04, Werder Bremen, FC Köln en Eintracht Frankfurt stellen zonder Otávio. Op 17 april, als Bayern München de tegenstander is, kan de Braziliaan zijn terugkeer maken.

gerelateerd