'Die Mannschaft jaagt op krabbel twee toptrainers'

9 maart 2021, 15:23   Bijgewerkt: 9 maart 2021, 16:55

Joachim Löw vertrekt na het EK van komende zomer bij de Duitse nationale ploeg, die hij liefst vijftien jaar als bondscoach heeft gediend. Daarmee biedt hij de bond de uitgelezen mogelijkheid om in alle rust naar een opvolger te speuren. Volgens het Duitse BILD staan twee toptrainers bovenaan de verlanglijst.

Jürgen Klopp of Hansi Flick moet komende zomer het stokje overnemen van Löw. Klopp maakt al jarenlang indruk in de wereldtop, eerst als coach bij Borussia Dortmund en de laatste jaren bij Liverpool. In 2019 leidde hij de Engelsen naar de Champions League-eindzege. Afgelopen seizoen werd Liverpool voor het eerst sinds 1990 landskampioen.

Lees ook: Joachim Löw neemt na EK afscheid van Duitse ploeg

Ook Hansi Flick geldt als topkandidaat. Hij volgde vorig seizoen bij Bayern München de ontslagen Niko Kovac op en leidde de ploeg naar alle mogelijke prijzen. Dit seizoen is hij eveneens nog in de race voor de Champions League en de Duitse titel. Flick heeft nog een contract voor twee jaar bij de Duitse topclub, terwijl Klopp nog tot 2024 vastligt. Toch is laatstgenoemde de meest waarschijnlijke kandidaat. De laatste weken maakt hij een matige periode door met The Reds

Uiteraard wordt ook de naam van Julian Nagelsmann genoemd. De nog piepjonge trainer maakt indruk als hoofdcoach van RB Leipzig, dat volop in de race is voor de landstitel. Ook Jong Duitsland-bondscoach Stefan Kuntz, assistent-bondscoach Marcus Sorg en de clubloze Ralf Rangnick en Lothar Matthäus staan op de lijst van Duitsland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen