De Jong over remontada: "Je moet er altijd in geloven"

9 maart 2021, 13:05   Bijgewerkt: 9 maart 2021, 13:13

Frenkie de Jong staat woensdagavond met FC Barcelona voor een monsterklus. De Nederlandse middenvelder dient met zijn ploeg in Parijs een 1-4 achterstand weg te poetsen om alsnog de kwartfinale van de Champions League. Volgens De Jong is het logischerwijs een lastige taak, maar onmogelijk acht hij het gezien de uitstekende vorm van zijn ploeg niet.

Vier jaar geleden voltooide FC Barcelona in blessuretijd een historische comeback tegen Paris Saint-Germain. In extremis was het Sergi Roberto die zijn ploeg naar een 6-1 voorsprong schoot, nadat PSG het heenduel met 6-1 had gewonnen. In Barcelona is de hoop op een herhaling groot. Op de voorbereidende persconferentie geeft ook De Jong aan daarvan te dromen. "Je moet er altijd in geloven. Sinds het weekend ligt onze focus daar volledig op en we gaan het morgen proberen te bewijzen."

Voor De Jong was de nederlaag in Barcelona een harde tik. "Ik weet niet of het terecht was dat we met zulke cijfers verloren, maar we speelden erg slecht. Het is aan ons de taak ons morgen te herpakken." Daarbij hoeft hij in ieder geval geen rekening te houden met de geblesseerde Neymar. "In mijn ogen is hij een van de beste spelers ter wereld. Als hij niet meedoet, is het wat minder lastig voor ons."

Met de borst naar voren stappen De Jong en zijn ploeggenoten woensdagavond het veld op, met in het achterhoofd dat de ploeg een fraaie reeks heeft neergezet. "In 2021 zijn we beter, ja. We staan in de finale van de beker en in de competitie doen we weer mee om de titel. Het doel tegen PSG is om ons te kwalificeren. We gaan zien hoe ver we komen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen