Definitief geen Neymar bij PSG, Barça heeft verdediger terug

9 maart 2021, 11:53

Paris Saint-Germain kan ook in de return tegen FC Barcelona definitief geen beroep doen op sterspeler Neymar. De Braziliaan, die het aanvankelijk zou opnemen tegen zijn oude werkgever, is nog niet voldoende hersteld van een dijbeenblessure. PSG verdedigt woensdagavond in Parijs een 1-4 voorsprong.

Tijdens het heenduel toonde PSG al haarfijn aan zonder de Braziliaanse superster te kunnen. Mede dankzij een hattrick van Kylian Mbappé verschafte de Franse topclub zich een uitstekende uitgangspositie. "Neymar blijft individueel werken aan zijn herstel", laat PSG in een kort statement weten. De Fransen moeten het tevens stellen zonder de geblesseerde Juan Bernat en de met corona besmette Moise Kean.

Vooral voor Neymar is het missen van de clash pijnlijk, omdat de Braziliaan het op zou nemen tegen zijn oude werkgever. Bij FC Barcelona beleefde de buitenspeler zijn absolute doorbraak en verdiende hij in 2017 een transfer naar Paris Saint-Germain. Met een prijskaartje van 222 miljoen euro is hij nog altijd de duurste speler ooit.

Ronald Koeman kreeg juist wél goed nieuws uit de ziekenboeg. Ronald Araujo heeft dinsdag de groepstraining hervat en lijkt daarmee een serieuze optie voor de return. De verdediger maakte dit seizoen tot dusverre een uitstekende indruk. Koeman kan Araujo tevens goed gebruiken, nu Gerard Piqué opnieuw niet beschikbaar is wegens blessureleed. Koeman kan ook nog geen beroep doen op Ansu Fati, Philippe Coutinho en Sergi Roberto, die nog enkele weken moeten toekijken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen