Ziyech-concurrent Havertz krijgt lof van Tuchel

Ziyech-concurrent Havertz krijgt lof van Tuchel

9 maart 2021 – Kai Havertz beleefde een moeilijke start bij Chelsea, maar heeft de smaak de laatste weken volledig te pakken. Maandagavond was de Duitse middenvelder, die in de punt van de aanval werd geposteerd, een van de uitblinkers tegen Everton. Hakim Ziyech zal het vanaf de reservebank met lede ogen hebben aangezien.

Havertz opende de score met een van richting veranderd schot, zag een goal worden afgekeurd en versierde na rust een strafschop, waardoor Jorginho de eindstand op 2-0 kon bepalen. Havertz beleefde een tegenvallende start in Londen, maar raakt onder Thomas Tuchel de laatste weken op stoom. "We geven hem vertrouwen en dat heeft hij uitbetaald", sprak een trotse Tuchel na afloop voor de camera's.

"Hij heeft alles in zich om een dominante rol te spelen in onze aanval. Hij heeft zich vanavond laten gelden. Hij heeft laten zien dat hij tussen de linie ons spel kan versnellen, vaker in het strafschopgebied kan opduiken, assists en steekpasses kan leveren en zelf kan afmaken. Er bestaat geen twijfel over zijn kwaliteiten, zijn talent en zijn karakter."

De loftrompet betekent slecht nieuws voor Hakim Ziyech, die opnieuw negentig minuten op de reservebank bleef. De voor 45 miljoen euro overgekomen technicus moet het onder Tuchel vooral doen met een reserverol. Juist Havertz behoort tot een van de grootste concurrenten van de ex-Ajacied.

gerelateerd