De Vrij ziet progressie bij Inter: "Dat was ons vorig jaar niet gelukt"

9 maart 2021, 13:28

Stefan de Vrij zette maandagavond met Inter een grote stap richting de Italiaanse landstitel. Dankzij een goal van Milan Skriniar won Inter met 1-0 van subtopper Atalanta. De Vrij en consorten vervolgden daarmee de weg richting de eerste landstitel sinds 2010.

De voorsprong op nummer twee AC Milan is daarmee weer op zes punten gekomen. De Vrij was na afloop dan ook dolblij. "Een perfect resultaat tegen een topploeg, want dat is Atalanta", aldus de verdediger na afloop in gesprek met Sky Italia. "Onze belangrijkste ontwikkeling in vergelijking met voorgaande jaren, is dat we dit soort wedstrijden zonder tegengoal over de streep kunnen trekken. Dat was ons vorig jaar niet gelukt."

Inter kan zich de laatste weken van de competitie volledig focussen op de titel, nu het Europees én in het bekertoernooi is uitgeschakeld. De Vrij en zijn ploeggenoten stonden lange tijd op de tweede  plaats achter AC Milan, maar na een sterke reeks is het de rivaal gepasseerd. De Vrij is daarmee op koers voor zijn eerste prijs als speler van Inter.

Tegen Atalanta won het uiteindelijk met benauwde cijfers: 1-0. Bij de bezoekers stonden Marten de Roon en Robin Gosens in de basis. Sam Lammers bleef op de bank, terwijl Hans Hateboer ontbrak met een blessure aan het spronggewricht.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen