"Zou Stekelenburg opstellen als Cillessen niet fit is"

9 maart 2021, 07:59

Met Jasper Cillessen, Tim Krul, Marco Bizot, Joël Drommel en Maarten Stekelenburg nam bondscoach Frank de Boer vijf keepers op in zijn voorselectie van het Nederlands elftal. Met name het oproepen van Stekelenburg leidde tot discussie. De sluitpost presteert uitstekend als vervanger van André Onana bij Ajax, maar nadert op 38-jarige leeftijd zijn pensioen.

Volgens Joop Hiele is het fijn dat Stekelenburg weer eerste keuze is. "Dat hij op het tweede plan belandde bij Roma en vervolgens op een tractor door Europa trok, is nu niet relevant. De situatie is problematisch. En Stekelenburg presteert wel naar behoren. Ik zie hem geen gekke dingen doen", zegt de oud-keeper in gesprek met het Algemeen Dagblad. Daar sluit Sander Westerveld zich bij aan. "Ik zie twee topkeepers nu. Dat zijn Cillessen en Stekelenburg."

Volgens Hiele is het daarom niet gek dat Stekelenburg in de voorselectie zit. "Hij weet, zoals iedere ervaren keeper, wat hij wel en niet kan. Laten we hopen dat Stekelenburg kan helpen ons door deze fase heen te loodsen en daarna kijken of jongens of Bijlow en Drommel mee kunnen." Ook Westerveld is voorstander. "Als hij deze lijn doortrekt, is hij voor mij de ideale kandidaat om mee te gaan naar het EK. Als er iets met Cillessen gebeurt en je hebt Stekelenburg mee, dan zou ik hem daar ook opstellen."

De teller van Stekelenburg in het Nederlands elftal staat op 56 interlands, vooral behaald als keeper in zijn eerste Ajax-periode. Met Oranje bereikte de sterk presterende Stekelenburg in 2010 de finale van het WK, waarin Spanje na verlenging met 1-0 te sterk was.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen