'Twijfelende Struijk wijst aanbod Jong Oranje af'

9 maart 2021, 07:40   Bijgewerkt: 9 maart 2021, 07:51

Pascal Struijk heeft nog geen beslissing genomen over zijn interlandcarrière. De 21-jarige verdediger annex middenvelder van Leeds United kan kiezen tussen een loopbaan bij het Nederlands elftal of de Belgische ploeg, maar heeft een aanbod van Jong Oranje afgeslagen. Struijk geeft aan meer bedenktijd nodig te hebben.

Dat weet De Telegraaf. De ouders van Struijk zijn Nederlands, maar hij werd geboren in Antwerpen. Dat weet ook de Belgische bond, die Struijk benaderde voor een keuze voor België. Struijk voelde zich gevleid, maar leek een voorkeur te hebben voor het Nederlands elftal. Dat gaf de Belgische bondscoach Roberto Martinez aan nadat bleek dat hij Struijk niet opnam in zijn selectie voor de duels eind maart.

Het Nederlands elftal onder 21 jaar hoopte Struijk daarom te kunnen selecteren voor het jeugd-EK, maar de linkspoot lijkt nog altijd geen knoop te hebben doorgehakt. "De keuze is namelijk om diverse redenen niet eenvoudig", zaakwaarnemer Tim Vrouwe in De Telegraaf. "Hij voelt zich absoluut gevleid door uitnodiging Jong Oranje. Maar als hij hiervoor in actie komt, kan hij niet meer uitkomen voor België. Het A-elftal van één van deze grootmachten is het hoofddoel voor Pascal."

Struijk gaat binnenkort de sportieve plannen van de landen vergelijken. "En pas dan kan hij echt een definitieve keuze maken", aldus Vrouwe. Struijk maakt dit seizoen indruk bij Leeds als vaste basisspeler. Maandagavond moest hij het met 2-0 verloren duel met West Ham United laten schieten wegens een blessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen