NAC komt met schrik vrij na dramatische drie minuten

8 maart 2021, 23:04

NAC Breda heeft maandagavond de zesde opeenvolgende zege in de Eerste Divisie geboekt. Op bezoek bij Jong AZ kwam de formatie van trainer Maurice Steijn met de schrik vrij. Na een sterke eerste helft werd na rust in een mum van tijd een comfortabele voorsprong gegeven. Puntenverlies lag op de loer, maar Michaël Maria bleek de reddende engel: 2-3.

Het is nog niet eens zo lang geleden dat NAC Breda zich leek te moeten richten op de play-offs. De wereld ziet er nu heel anders uit voor de Parel van het Zuiden. Na de mindere fase van Almere City lijken de Bredanaars op dit moment de voornaamste uitdager van De Graafschap voor de tweede plaats. De achterstand werd maandag weer hersteld naar vier punten.

Dat ging niet zonder slag of stoot, al leek er halverwege de wedstrijd nog geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers uit Breda. Kaj de Rooij zette NAC na twintig minuten op voorsprong gezet en Lex Immers verdubbelde tien minuten later de marge. Bij de 0-2 ging doelman Sem Westerveld van Jong AZ flink de fout in: de kopbal van Immers leek houdbaar, maar ging door zijn benen het doel in.

NAC Breda dacht de buit binnen te hebben, maar niets bleek minder waar. Na rust sloeg Jong AZ twee keer toe via Zakaria Aboukhlal, die in korte tijd (minuut 50 en 52) de spanning in de wedstrijd helemaal terugbracht. De talenten uit Alkmaar bleken niet bij machte om door te drukken, waarna NAC de rug rechtte en via Maria op tandvlees alsnog de zege binnensleepte.