Chelsea heeft Ziyech niet nodig en blijft ongeslagen onder Tuchel

Chelsea heeft Ziyech niet nodig en blijft ongeslagen onder Tuchel

8 maart 2021 – Chelsea heeft maandagavond de ongeslagen reeks onder Thomas Tuchel verlengd door op Stamford Bridge met 2-0 te winnen van directe concurrent Everton. Kai Havertz had een groot aandeel in beide doelpunten en was zodoende zonder zelf te scoren de grote man aan de zijde van The Blues. Hakim Ziyech zag het vanaf de bank allemaal gebeuren. 

Het ontslag van Frank Lampard en de komst van Thomas Tuchel heeft Ziyech nog weinig goeds gebracht. Toch startte de 27-jarige spelmaker in de laatste twee competitiewedstrijden tegen Manchester United (0-0) en Liverpool (0-1 winst) in de basis. Een onuitwisbare maakte hij in de topwedstrijden niet. Maandag tegen Everton nam Ziyech weer plaats op de bank en bleef hij ongebruikt door Tuchel.

Voor Havertz had de Duitse trainer wel een plekje in zijn basiself ingeruimd. De van Bayer Leverkusen overgekomen aanvallende middenvelder heeft het net zoals Ziyech moeilijk in zijn eerste seizoen in Engelse dienst. Zonder te scoren was Havertz tegen Everton wel belangrijk voor Chelsea.

Na een halfuur promoveerde hij een voorzet van Marcos Alonso tot doelpunt. Omdat Ben Godfrey het beslissende zetje gaf, gaat de treffer de boeken in als een eigen goal. Na een uur was Havertz wederom belangrijk voor zijn ploeg. De Duitser versierde een strafschop, die door penaltyspecialist Jorginho werd benut.

Door de 2-0 zege blijft Chelsea ongeslagen in de Premier League. Sinds Tuchel aan het roer staat, heeft de Londense club in elf wedstrijden geen enkele nederlaag geleden. Bovendien hebben The Blues de vierde plaats wat steviger in handen. Concurrent Everton is op een achterstand van vier punten gezet, al hebben The Toffees nog wel een wedstrijd tegoed.

gerelateerd