FC Den Bosch ontdoet zich op De Toekomst van rode lantaarn

8 maart 2021, 20:40

FC Den Bosch heeft de laatste plaats in de Eerste Divisie overgedaan aan FC Dordrecht. Het team van trainer Jack de Gier boekte maandagavond op De Toekomst zijn eerste uitzege van het seizoen. Dankzij doelpunten van Jizz Hornkamp en Roy Kuijpers werd Jong Ajax met 1-2 verslagen.

De start van de bezoekers was belabberd. Al na tien minuten keek FC Den Bosch tegen een 1-0 achterstand aan. Kevin Felida maakte in het strafschopgebied een overtreding op Youri Regeer, waarna Kenneth Taylor vanaf de penaltystip de score opende. Na kansen over en weer trok Hornkamp vlak voor rust de stand gelijk. Met een droge knal tekende hij voor de 1-1.

In een weinig vermakelijke tweede helft trok FC Den Bosch de wedstrijd naar zich toe. Zonder groots te spelen en veel kansen te creëren namen de bezoekers twintig minuten voor tijd de leiding via Kuijpers. De 21-jarige aanvaller, in de winter overgekomen van Vitesse, bezorgde de Bosschenaren met zijn eerste doelpunt in het profvoetbal de volle buit.

FC Den Bosch stijgt door de uitzege naar de negentiende plaats in de Eerste Divisie. Hekkensluiter FC Dordrecht heeft een puntje minder. Jong Ajax blijft steken op de elfde plaats en heeft inmiddels vijf wedstrijden op rij niet gewonnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen