Nieuwe beelden duiken op van penaltymoment in Waalwijk

Nieuwe beelden duiken op van penaltymoment in Waalwijk

8 maart 2021 – Er zijn nieuwe beelden opgedoken van het discutabele penaltymoment in de absolute slotfase van de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en FC Utrecht. Op advies van de grensrechter legde scheidsrechter Sander van der Eijk de bal op de stip na een contactmoment tussen Ahmed Touba en Gyrano Kerk. De VAR greep niet in en vanaf elf met schoot Sander van de Streek de winnende 1-2 binnen.

Na afloop van de wedstrijd was men bij RKC Waalwijk woedend over de strafschop. Van der Eijk baalde achteraf ook van het penaltymoment. Na het zien van de beelden was hij duidelijk. "Ik had hier liever geen penalty willen geven. Ik kan altijd zelf nog een review aan vragen en dat had ik hier best kunnen doen. Er is op de beelden niet te zien of er wel contact is en als er contact is, is het de vraag of het een overtreding is", zei hij bij ESPN.

Eljero Elia, die zaterdag ontbrak in de selectie van FC Utrecht, heeft maandag op Instagram beelden vanuit een andere hoek gedeeld. Van zijn volgers wil de 34-jarige aanvaller graag weten of zij het, na het zien van de nieuwe beelden, wel of geen strafschop vinden.

gerelateerd