Cruijff weerspreekt geruchten: "Nog geen contact met Barça"

Cruijff weerspreekt geruchten: "Nog geen contact met Barça"

8 maart 2021 – Jordi Cruijff weerspreekt de geruchten dat hij op de korte termijn aan de slag gaat bij FC Barcelona. Het Spaanse radiostation RAC1 schreef dat het aanstellen van Cruijff als technisch directeur een van de eerste daden van de nieuw verkozen voorzitter Joan Laporta zou zijn. Cruijff zou zich deze woensdag al in Camp Nou melden om de deal af te ronden.Maar Cruijff heeft andere plannen deze week. "Allereerst ontken ik het nieuws dat ik woensdag naar Barcelona reis. Ik ben namelijk op trainingskamp", wordt de hoofdtrainer van het Chinese Shenzhen geciteerd door Spaanse media. "Voorlopig heb ik nog geen enkel contact met Barça gehad en wat er ook gebeurt, het zal altijd gebeuren met goedkeuring van Shenzhen."

Laporta werd werd zondag met grote overmacht (57,4%) gekozen als de definitieve opvolger van Josep María Bartomeu. De nieuwe voorzitter, die tussen 2003 en 2010 eerder aan het roer stond bij de Catalanen, maakte maandag meteen een grote ronde op de club. Hij sprak met onder meer hoofdtrainer Ronald Koeman en assistent-trainers Henrik Larsson en Alfred Schreuder.

De terugkeer van Laporta is naar verluidt ook goed nieuws voor Víctor Valdés. Hij zou zich kunnen opmaken voor een rentree op het oude nest.  De voormalig doelman stond jarenlang onder de lat bij Barcelona en was na zijn loopbaan actief als trainer binnen de jeugdopleiding. Na een ruzie met Patrick Kluivert moest Valdés in 2019 zijn spullen pakken. De 39-jarige Catalaan wordt anderhalf jaar na zijn afscheid keeperstrainer bij de club.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 12 april 2021

  2. zondag 11 april 2021