Sporting dreigt trainer te verliezen door jarenlange schorsing

8 maart 2021, 15:18

Sporting CP lijkt op zoek te moeten naar een nieuwe hoofdtrainer. Rubén Amorim dreigt namelijk te worden geschorst vanwege fraude. De succesvolle trainer heeft volgens de Portugese trainersvakbond fraude gepleegd bij zijn aanstelling. Daardoor hangt hem een schorsing van minimaal een tot maximaal zes jaar boven het heeft.

De 36-jarige Amorim werd vorig jaar aangesteld als hoofdtrainer. Nu blijkt volgens de vakbond echter dat hij op dat moment helemaal niet de juiste papieren had. Amorim zou enkel als assistent aan het werk mogen. Sporting is verbijsterd door de beschuldigingen en spreekt van een complot tegen de club. Dat laat de grootmacht weten in een verklaring.

Amorim speelde zelf jarenlang bij Benfica en doet het nu uitstekend met Sporting. De club uit Lissabon stevent af op de landstitel, aangezien de voorsprong op nummer twee FC Porto al tien punten bedraagt. Tijdens seizoen 2001/02 bleek Sporting voor de laatste keer de beste club van Portugal. Daarna ging de titel afwisselend naar aartsrivalen Benfica en Porto. Dit seizoen won Sporting al de Taca da Liga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen