Benzema: "Wij houden onze ogen op het kampioenschap"

Benzema: "Wij houden onze ogen op het kampioenschap"

8 maart 2021 – Karim Benzema denkt dat de strijd om de Spaanse landstitel nog lang niet gespeeld is. De spits was zondagmiddag belangrijk voor Real Madrid, dat door een late treffer van de aanvaller alsnog een puntje pakte op bezoek bij Atlético Madrid. Real blijft voorlopig de nummer drie van de ranglijst, maar Benzema waarschuwde concurrenten Atlético en FC Barcelona voor zijn ploeg."We hebben vandaag een goede prestatie neergezet", aldus Benzema, die in de 88e minuut pas voor de 1-1 zorgde. "Dat is erg moeilijk tegen een goed team als Atlético. Dit is een belangrijk punt voor ons en ik ben dan ook blij met dit resultaat. We hebben nog steeds veel om voor te spelen. Dit betekent dat de titelstrijd nog lang niet over is en dat wij onze ogen op het kampioenschap houden."

Benzema ontbrak een tijdje vanwege een blessure, maar heeft desondanks al dertien doelpunten gemaakt dit seizoen. "Het was een mooi doelpunt. Ik was gefrustreerd omdat ik een paar minuten eerder al had kunnen scoren. De doelman maakte echter een mooie redding. Ik weet niet of we te weinig scoren, maar het is duidelijk dat we meer kunnen scoren omdat we altijd veel kansen creëren."

De strijd om de titel in LaLiga blijft door het gelijkspel tussen Atlético en Real onverminderd spannend. Atlético is met 59 punten nog altijd de trotse koploper en heeft een wedstrijd minder gespeeld dan concurrenten Barcelona (56 punten) en Real (54 punten). Er staan nog twaalf speelrondes op de planning in Spanje. Atlético speelt dus nog dertien wedstrijden.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 12 april 2021

  2. zondag 11 april 2021