Van Hanegem vindt niet dat er een keepersprobleem is bij Oranje

Van Hanegem vindt niet dat er een keepersprobleem is bij Oranje

8 maart 2021 – Willem van Hanegem denkt dat het vermeende keepersprobleem van Frank de Boer bij Oranje minder groot is dan wordt gezegd. De 77-jarige oud-voetballer spreekt zich in zijn column voor het Algemeen Dagblad uit over de keuzes van de bondscoach. De Boer heeft Jasper Cillessen, Tim Krul, Joël Drommel, Maarten Stekelenburg en Marco Bizot opgeroepen."Jasper Cillessen speelt weer bij Valencia. Een prima keeper met ervaring", aldus De Kromme. "Over Tim Krul kun je hetzelfde zeggen. Hij is eerste doelman bij Norwich City, die kun je er dus prima bij hebben. Dus we hoeven echt niet in de war te raken. Achter Cillessen en Krul heb je Marco Bizot en Sergio Padt. Echte clubkeepers. Af en toe een foutje, niet spectaculair. Prima keepers."

Van Hanegem zag ook dat routinier Stekelenburg bij de groep werd gehaald. "Ik denk dat het beter is om een jonge keeper mee te nemen. Justin Bijlow is altijd een kandidaat, maar hij moet er zelf helemaal niet mee bezig zijn. Die jongen wil zo graag, maar hij heeft te vaak fysieke problemen. Hem afschrijven, zoals mensen nu doen, is onzin. Hij komt er wel, maar dit is gewoon niet zijn seizoen geworden", vervolgde de voormalig international, die ook fan is van Drommel.

"Drommel van FC Twente vind ik een groot talent. Ik hoor dat PSV hem wil hebben. Laat hem nou alsjeblieft niet tekenen als die Yvon Mvogo er nog is. Die eigenwijze Duitse trainer heeft die Zwitser helemaal zelf gehaald en die laat hij altijd staan. Drommel komt daar dus op de bank terecht. Hij moet ergens eerste keeper worden, anders gaat het zoals eerder met Eloy Room bij PSV en ook een beetje zoals nu met Kjell Scherpen bij Ajax."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 12 april 2021

  2. zondag 11 april 2021