'Avontuur in Duitsland of Italië lonkt voor gewilde Tannane'

'Avontuur in Duitsland of Italië lonkt voor gewilde Tannane'

8 maart 2021 – Het begint er steeds meer op te lijken dat Oussame Tannane bezig is aan zijn laatste maanden als speler van Vitesse. De 26-jarige middenvelder kent een goed seizoen in GelreDome en gaf zelf al aan open te staan voor een nieuw avontuur buiten Nederland. Volgens Voetbal International staat de international van Marokko op het verlanglijstje in Duitsland en Italië.Tannane is dit seizoen een van de sterkhouders binnen de ploeg van Thomas Letsch. De handige dribbelaar scoorde vijf keer en was goed voor zes assists. Begin dit kalenderjaar was er al interesse uit de Verenigde Arabische Emiraten. Al Ain deed de middenvelder een zeer aantrekkelijke aanbieding, maar de club kon toch niet aan de financiële eisen van Vitesse voldoen.

Komende zomer lijkt het alsnog van een transfer te komen, maar waarschijnlijk blijft Tannane dus binnen Europa. De smaakmaker heeft een contract tot medio 2022 in Arnhem en Vitesse moet meewerken aan een vertrek als de club nog een mooie transfersom wil overhouden. Het is niet bekend welke clubs uit de Bundesliga en de Serie A hem graag willen wegkapen uit GelreDome.

Tannane speelde in het verleden al twee keer buiten onze landsgrenzen. Zo was hij actief bij het Franse AS Saint-Étienne en werd hij een tijdje verhuurd aan UD Las Palmas uit Spanje. In Nederland speelde hij in de jeugd van Zeeburgia, Ajax, FC Utrecht, PSV en sc Heerenveen. Bij laatstgenoemde club debuteerde hij in het profvoetbal, waarin hij namens Heracles Almelo en Utrecht uitkwam.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 12 april 2021

  2. zondag 11 april 2021