Gisteren gemist: verkiezing Barca, Oranje-selecties en City verliest

8 maart 2021, 00:30   Bijgewerkt: 7 maart 2021, 23:51

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 7 maart. 

Oranje: Stekelenburg en St. Juste erbij, géén Lang

Frank de Boer heeft zijn eerste voorlopige selectie van het Nederlands elftal in 2021 zondagavond bekend gemaakt. De oefenmeester heeft in zijn eerste schifting ruimte gemaakt voor Ajax-keeper Maarten Stekelenburg en verdediger Jeremiah St. Juste. De naar Spartak Moskou vertrokken Quincy Promes heeft bij de eerste Oranje-bijeenkomst na het uitkomen van het steekincident 'gewoon' oproep ontvangen.

Laporta wint Barça-verkiezingen: goed nieuws Koeman en Cruijff

Joan Laporta (58) is officieel de nieuwe president van FC Barcelona. De man die tussen 2003 en 2010 al grote successen boekte op dezelfde positie werd zondag met grote overmacht (57,4%) gekozen als de definitieve opvolger van Josep Bartmomeu. Victor Font (tweede, 31,6%) en Toni Freixa (derde, 9.9%) konden het de voormalig preses niet écht moeilijk maken.

United stopt de ongekende reeks van rivaal City bruut

De ongekende zegereeks van Manchester City is ten einde: uitgerekend in eigen huis in de derby tegen Manchester United ging het zondagmidag mis. Door een razendsnelle achterstand liepen The Citizens vanaf de eerste minuut achter de feiten aan en net als de eerdere ontmoeting in de Premier League kwam het niet eens tot scoren. Omdat Bruno Fernandes en Luke Shaw dat wel deden, is de knappe serie voorbij: 0-2. Liverpool ging ook [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/381209/ongelofelijke-crisis-liverpool-ook-fulham-wint-op-anfield-road/,_blank,opnieuw onderuit].

Koeman met Barça lachende derde na late remise bij derby

Real Madrid heeft een nederlaag in de derby van Madrid zondagmiddag op het nippertje afgewend. De ploeg van Zinedine Zidane was lang de onderliggende partij op bezoek bij Atlético Madrid, maar deed de thuisploeg in de slotfase via Karim Benzema wel ontzettend veel pijn deed (1-1). De remise is voor Ronald Koeman goed nieuws: hij heeft de tweede plaats zelf in handen en loopt in op de koploper van Spanje.

Sterke Jong Oranje-groep: Rensch, Ihattaren en Lang

Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi heeft onder anderen Devyne Rensch, Brian Brobbey, Sven Botman, Mohamed Ihattaren en Noa Lang opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje voor de groepsfase van het EK - waarvan de poulefase in maart tegelijkertijd met het grote Oranje is. Ook Teun Koopmeiners, Jurriën Timber en Jordan Teze hebben een plekje gekregen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen