Ontketende Kane en Bale laten Spurs en Mourinho lachen

Ontketende Kane en Bale laten Spurs en Mourinho lachen

7 maart 2021 – Tottenham Hotpsur heeft zich weer volledig gemengd in de strijd om de Europese tickets in de Premier League. Onder aanvoerder van de volledig teruggekeerde Gareth Bale en de in topvorm verkerende Harry Kane moest het Crystal Palace van Jaïro Riedewald na drie duels weer eens een nederlaag slikken (4-1).

Voor de Spurs was het juist de vierde zege oprij, waarmee het over Liverpool en West Ham United gaat en weer aanschurkt tegen de plekken voor de Europese tickets. Nummer vier Chelsea kan de hete adem in de nek van Mourinho en consorten weer ruiken, waarbij de Portugees het bovendien weer goed op de rit lijkt te hebben. Eerder dit seizoen werd hem een slechte relatie met Gareth Bale hem nog verweten, maar dat is zeker verleden tijd.

Nadat Bale in de laatste vijf duels al betrokken was bij zeven doelpunten deed hij zondagavond een nieuw duit in het zakje. Hij nam de eerste twee goals voor zijn rekening, beide op aangeven van Kane – waardoor de Spurs ondanks de tegentreffer van Christian Benteke vroeg in de tweede helft op voorsprong stond. Toen Kane zijn glansrol compleet maakte met een heerlijke treffer van afstand, was het duel definitief gespeeld.

Zonder inbreng van Steven Bergwijn, die ditmaal wel een plek op de bank had verdiend onder Mourinho, liep de score via opnieuw Kane nog verder op. Omdat Heung-min Son de assist gaf bij die treffer, werd er ook nog een record gebroken: nooit scoorde een duo zoveel goals in één Premier League-seizoen. Zodoende werd het een heerlijke avond voor Kane, Bale en Mourinho, dat met Spurs definitief terug is in de strijd om de Europese tickets.


gerelateerd