De Graafschap stelt wéér orde op zaken in blessuretijd

De Graafschap stelt wéér orde op zaken in blessuretijd

7 maart 2021 – De Graafschap heeft opnieuw dit seizoen in de absolute slotfase toegeslagen: in eigen huis tegen FC Eindhoven was de ploeg van Mike Snoei zondagavond allesbehalve groots, maar in blessuretijd was een goal van invaller Melvin Platje goud waard (1-0). In de strijd om rechtstreekse promotie naar de Eredivisie én om de derde periodetitel. 

Na de onrust bij Almere City FC was het voor De Graafschap vooral zaak om zelf het hoofd koel te houden, want in Doetinchem weet men van eerder dit seizoen ook hoe het kan zijn als het onrustig is. Na zeven zeges op rij – waarvan de laatste vier overigens al een stuk minder overtuigend waren – ging het tegen angstgegner Jong AZ afgelopen week al mis (1-1) en ook tegen FC Eindhoven was het maar weinig groots van de ploeg van Mike Snoei.

Het absolute hoogtepunt van de wedstrijd was lang de actie van De Superboeren voor stichting 'Swim to Fight Cancer Doetinchem', dat strijdt tegen kanker. Niet alleen worden de wedstrijdshirts nog geveild, ook waren er tribunetickets verkocht waarvan de opbrengst naar het goede doel ging. Een fraaie actie, die door de spelers van de thuisploeg niet kon worden beloond met dito voetbal. In een ongekend kansarme wedstrijd leek Eindhoven-keeper Swinkels man van de wedstrijd te worden, maar nadat Platje enkele kansen gekeerd zag worden, werkte hij in de blessuretijd bij de tweede paal een voorzet van Daryl van Mieghem wel binnen (0-1).

Net als tegen onder anderen MVV, Jong PSV, Helmond Sport en Excelsior kwam het in de absolute slotfase opnieuw goed voor het elftal van Snoei. Zodoende houden ze voor plaats twee in de Eerste Divisie afstand van Almere City FC en NAC Breda, dat bij een remise beide op één punt hadden kunnen komen. Daarnaast houdt het ook de kop vast van de derde periode, waar dat anders Go Ahead Eagles was geweest.


gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021