Xavi pakt met Al Sadd eerste landstitel van Qatar

Xavi pakt met Al Sadd eerste landstitel van Qatar

7 maart 2021 – Xavi Hernandez (41) heeft zijn eerste landstitel als trainer te pakken: de voormalig middenvelder van FC Barcelona won op de dag van de presidentsverkiezingen in Catalonië met Al Sadd de nationale competitie van Qatar. Het is zeker niet zijn eerste prijs met die club: eerder won hij namelijk alle mogelijke bekertoernooien al met die club.

Met de zege op Umm Salal (0-3) zondagmiddag is de ploeg door achtervolger Al Duhail definitief niet meer in te halen: het gat is dertien punten met nog vier wedstrijden te gaan. Sowieso was er maar weinig twijfel over het feit of Al Sadd de landstitel zou pakken: in de hele competitie werd er door de formatie van Xavi namelijk niet verloren. Ook maakte het de meeste goals, incasseerde het de minste treffers en was het in alle vlakken oppermachtig. Santi Cazorla is de enige in Europa bekende speler van Al Sadd.

De beker in 2020 staat al op Xavi's naam als coach, de Super Cup won hij in 2019, de Emir Cup in 2020 en de Stars Cup hield hij vorig seizoen eveneens omhoog. Als speler won hij de Qatar Stars League overigens ook eenmaal, in het seizoen 2018/19.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021