De Boer hield bij selectie rekening met het EK van Jong Oranje

7 maart 2021, 20:18

Frank de Boer heeft bij zijn eerste selectie van 2021 rekening gehouden met de groepsfase van het EK dat Jong Oranje in maart speelt. Tegelijkertijd als het grote Oranje in de EK-kwalificatiereeks in actie komt, komen de mannen van Erwin van de Looi bijeen om zich te plaatsen voor de eindronde van het jeugdtoernooi. Daar is bij de keuzese rekening meegehouden.

"Voor de ontwikkeling van jonge spelers is het goed om wedstrijden op een eindtoernooi te spelen. Om die reden heb ik een aantal jongens niet opgenomen in onze voorlopige selectie, zodat ze het EK met Jong Oranje kunnen meemaken", licht de bondscoach zijn keuzes toe. Daarbij gaat het vermoedelijk bijvoorbeeld om Noa Lang, die bij Club Brugge momenteel een van de uitblinkers is. Ook Mo Ihattaren is er bij het grote Oranje bijvoorbeeld niet bij.

Dat het Nederlands elftal overigens de voorkeur krijgt, is ook evident: Ajacied Ryan Gravenberch is bijvoorbeeld wel opgenomen in de voorlopige selectie van de keuzeheer. De middenvelder zal vermoedelijk een grote(re) rol spelen in de komende duels van Oranje. "Uiteraard is het A-elftal altijd leidend, maar waar het kan willen we natuurlijk rekening met andere teams houden", aldus De Boer.

Lees ookVoorselectie Oranje: Stekelenburg en St. Juste erbij

Oranje speelt de komende periode voor de WK-kwalificatiereeks eerst tegen Turkije (24 maart), vervolgens ontvangt het Letland (27 maart) en tegen voetbaldwerg Gibraltar (30 maart) wordt de reeks afgesloten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen