Koeman met Barça lachende derde na late remise bij derby

Koeman met Barça lachende derde na late remise bij derby

7 maart 2021 – Real Madrid heeft een nederlaag in de derby van Madrid zondagmiddag op het nippertje afgewend. De ploeg van Zinedine Zidane was lang de onderliggende partij op bezoek bij Atlético Madrid, maar deed de thuisploeg in de slotfase via Karim Benzema wel ontzettend veel pijn deed (1-1). De remise is voor Ronald Koeman goed nieuws: hij heeft de tweede plaats zelf in handen en loopt in op de koploper van Spanje. Zo groot de belangen voor beide ploegen in de Spaanse titelstrijd, zo matig de vorm van beide teams. Atlético Madrid liet de laatste maand dusdanig veel liggen dat de achtervolgers weer in een comeback zijn gaan geloven en ging bovendien tegen Chelsea in de Champions League pijnlijk onderuit in eigen huis, terwijl Real Madrid mede door de overvolle ziekenboeg ondanks vijf eerdere zeges op rij al weken niet écht overtuigend speelt en met een gelijkspel tegen Real Sociedad (1-1) afgelopen week nog ontsnapte aan een nederlaag.

Het werd een wedstrijd die paste bij de vorm van beide Madrileense grootmachten. Het doelpunt van Luis Suárez na een kwartier was eigenlijk de uitzondering op de regel, want de manier waarop de ervaren spits met de buitenkant van de voet afrondde (zie onder), was van grote schoonheid. Verder was het vooral veel vechtvoetbal wat van beide kanten tentoon werd gespreid, waarbij Atlético dat – niet geheel verrassend – het beste deed. Vroeg in de tweede helft had de thuisploeg op 2-0 moeten komen, maar ditmaal redde Thibaut Courtois in twee instanties knap, waardoor De Koninklijke in de wedstrijd bleef.

Het elftal van Zidane was driekwart van de wedstrijd onmachtig en had bovendien de pech dat een handsbal bij Atlético vlak voor de pauze door arbiter Alejandro Hernández niet bestraft werd met een penalty, terwijl de VAR ingreep én de leidsman naar het scherm haalde. En dus moest Real Madrid in de eindfase via een slotoffensief hopen op een punt en daarmee zicht houden op de Spaanse landstitel en tevens voorkomen dat het in elk geval voor even een stap terug deed in de strijd om plek twee.

Uit een prima voorzet van Vinícius Júnior had Benzema, die weer was hersteld van zijn kwetsuur, de gelijkmaker moeten maken, maar in twee instanties had Jan Oblak een katachtige reactie in huis. Vlak voor tijd was de Sloveen echter kansloos, nadat Casemiro werd vrijgespeeld en de Braziliaan simpel aflegde op Benzema. De Fransman liep van dichtbij alsnog de gelijkmaker tegen de touwen (1-1). Een treffer die eraan zat te komen, al had Atlético Madrid het duel veel eerder moeten beslissen.

Benzema's treffer was ongetwijfeld een goal die ook in Barcelona tot vreugde zal hebben geleid bij Ronald Koeman. De Nederlandse oefenmeester zit met de Catalaanse grootmacht in de lift en wil inlopen op de koploper van La Liga, dat door de remise in de Madrileense derby lukt. Het verschil is weliswaar nog altijd zes verliespunten tussen beide ploegen, maar de vorm van Barcelona is een stuk beter dan die van Atléti.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021