Lang weer helemaal terug bij Club Brugge, assist voor Chong

Lang weer helemaal terug bij Club Brugge, assist voor Chong

7 maart 2021 – Noa Lang is weer helemaal terug bij Club Brugge. De Nederlandse buitenspeler verkeerde in bloedvorm bij de koploper van België, viel vervolgens weg door een coronabesmetting en zag de ploeg vervolgens uitgeschakeld worden in de Europa League én Belgische Beker. Terug bij zijn eerste basisplaats eiste de oud-Ajacied meteen weer een hoofdrol op: 3-0.

Nog altijd zonder de geblesseerde Bas Dost, die in de kwartfinale van de bizarre bekerwedstrijd tegen Standard Luik ook al ontbrak, maar dus met Lang terug in de basis, had Club Brugge na twee nederlagen een eenvoudige middag tegen Zulte-Waregem. Na de uitschakeling in de beide bekers is de competitie de enige prijs die het nog kan winnen dit seizoen, al is de voorsprong in de Jupiler Pro League mijlenver. De winning streak in de competitie werd zondagmiddag bovendien soepeltjes voortgezet.

Bij de eerste twee goals waren de Nederlanders – naast Lang ook Tahith Chong en Ruud Vormer in de basis, Stefano Denswil bankzitter – nog niet betrokken, maar na een uur veranderde dat: Chong speelde de vrijstaande Lang aan, die van dichtbij het duel na goals van Youssoup Badji en Eduard Sobol definitief in het slot gooide (3-0). De vierde Club Brugge-goal van Vormer werd afgekeurd wegens buitenspel door de VAR, die anders dan midweeks in de beker wél van de partij was.

Zowel Lang (redding Louis Bostyn) als ook Chong (zijnet) hadden de score overigens eerder al kunnen opvoeren, maar vergaten dat te doen. Desondanks wint Club Brugge de tiende Jupiler Pro League-wedstrijd op rij en is Lang na zijn coronabesmetting definitief terug. Het is ondanks het play-offsysteem vooral aftellen tot wanneer Club Brugge de titel definitief kan vieren.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021