Dumfries over spanning in eindfase: "Zo ver mag het niet komen"

Dumfries over spanning in eindfase: "Zo ver mag het niet komen"

7 maart 2021 – PSV-aanvoerder Denzel Dumfries baalt ervan dat de Eindhovenaren het duel zondagmiddag niet eerder hebben beslist. De aanvoerder zag dat er ook tegen Fortuna Sittard teveel kansen werden gemist. "We hebben in de eerste helft al genoeg mogelijkheden gehad om het te beslissen."

Dat zei de captain meteen na de wedstrijd in Limburg, waar PSV uiteindelijk met 1-3 won van Fortuna Sittard. "We begonnen goed, hadden veel controle in de wedstrijd en creëerden kansen", vond Dumfries tegenover ESPN. "Maar het gebeurt vaker dat we de wedstrijd niet dood maken. Dan valt de 2-1 en weet je dat het een lastige slotfase wordt." De verdediger baalde, omdat het niet afmaken van de kansen 'een terugkerend verhaal' is bij de ploeg van Roger Schmidt.

"Het mag niet zo ver komen", vond Dumfries. "We mochten tevreden zijn over het veldspel in de eerste helft, maar we waren zeer efficiënt. Dat moet je dan zien door te trekken." Nadat Noni Madueke inviel, werd het duel beslist. "Fijn dat we hem weer terug hebben, dan zie je dat individuele kwaliteit een wedstrijd kan killen. Het was voor ons een gemis dat hij er niet was."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021