Debuut Konterman valt tegen Heracles laat in het water

Debuut Konterman valt tegen Heracles laat in het water

7 maart 2021 – Heracles Almelo heeft zich zondagmiddag op bijzondere wijze ontdaan van PEC Zwolle. Heracles verzuimde zich te belonen in de eerste helft en zag een doelpunt van Noah Fadiga afgekeurd worden wegens buitenspel. In de tweede helft kwam het via Rai Vloet wél op voorsprong, waarna er een knotsgekke periode volgde: Mustafa Saymak scoorde direct vanaf de aftrap en Delano Burgzorg zag niet lang daarna de 2-1 afgekeurd worden. Beide ploegen gingen vol voor de winst en via Luca de la Torre ging die uiteindelijk in extremis (92ste minuut) naar de thuisploeg

Heracles en PEC bivakkeren dit seizoen een beetje in het niemandsland van de Eredivisie. Het was het duel tussen de nummers elf (Heracles) en twaalf (PEC) met een onderling verschil van drie punten. In januari speelde beide ploegen in een leuk duel met 2-2 gelijk. Heracles stond bij rust met 0-2 en zag PEC in de tweede helft op gelijke hoogte komen. Zou de return in Almelo net zo leuk worden?

De openingsfase was in ieder geval veelbelovend en met name PEC, met de debuterende hoofdcoach Bert Konterman, op de bank oogde gretig. Het zocht continu de weg naar voren maar slaagde er niet in om tot grote kansen te komen. Heracles liet zich in het begin nog niet gelden en was derhalve slordig bij balbezit. Het felle begin van PEC hield niet heel lang stand en langzaamaan nam Heracles de regie over.

De terugkeerde Sinan Bakis nam de Tukkers daarin bij de hand. De spits kreeg opnieuw het vertrouwen van Frank Wormuth en was driemaal dichtbij een goal. Bij de eerste twee mogelijkheden stuitte hij telkens op Xavier Mous en bij de derde zag hij zijn schot met buitenkantje voet maar nét naast de paal rollen. Daarna was Rai Vloet (kopbal) nog dichtbij de 1-0.

PEC mocht dus inmiddels van gelijk spreken dat het niet één of meerdere tegentreffers had geïncasseerd en dacht ongeschonden aan de thee te kunnen. Dat feest leek in eerste instantie niet door te gaan toen Fadiga voor de verdiende 1-0 zorgde. Na een slim passje van  Burgzorg tikte de verdediger van dichtbij binnen. Na een VAR-check bleek er echter sprake van buitenspel waardoor PEC alsnog opgelucht adem kon halen.

Het enerverende einde van de eerste helft stond niet garant voor een spectaculair begin van de tweede helft. Beide ploegen verzandden in een pover veldspel zonder kansen. Een doelpunt leek de enige optie om de ban te breken en in de persoon van Heraclied Vloet gebeurde dat ook. Hij werd op maat bediend door Ismail Azzaoui en schoot hard raak voor 1-0. De goal bleek ook meteen een opmaat te zijn voor een aantal knotsgekke minuten. Vrijwel direct na de aftrap bracht Saymak Zwolle weer op gelijke hoogte, waarna Burgzorg weer twee minuten later de 2-1 leek te maken. Opnieuw werd er echter een Almelose treffer afgekeurd wegens buitenspel.

Met een flink aantal wissels trachtten beide trainers nog iets te forceren. PEC kreeg uiteindelijk de grootste mogelijkheid om het duel te beslissen. Invaller Mike van Duinen had de bal voor het inschieten, maar zag zijn inzet van de lijn gehaald worden. Het was het startseizoen voor een interessante slotfase waarin beide ploegen veel energie stopten. Heracles trok uiteindelijk aan het langste eind na een treffer van De la Torre in de absolute slotfase. De Spanjaard kopte, na een perfecte voorzet, al vallend raak en dompelde PEC in rouw.

Heracles schrijft dus drie punten bij en passeert Fortuna Sittard op de ranglijst. PEC blijft steken op 26 punten en ziet het gat met het linkerrijtje (vijf punten) groter worden.

Opstellingen en beoordelingen:*
Heracles Almelo: Janis Blaswich 6; Noah Fadiga 6.5 (87. Mats Knoester -), Robin Pröpper 6 (87. Tim Breukers -), Marco Rente 6.5, Giacomo Quagliata 6.5; Luca de la Torre 7, Rai Vloet 7, Lucas Schoofs 6; Ismail Azzaoui 6.5 (79. Ahmed Kutucu -), Sinan Bakis 6 (70. Kasper Lunding Jakobsen 6 ), Delano Burgzorg 6

PEC Zwolle: Xavier Mous 6.5; Bram van Polen 6, Thomas Lam 6, Sam Kersten 6, Kenneth Paal 6; Rico Strieder 6 (22. Yuta Nakayama 6), Pelle Clement 6, Mustafa Saymak 6.5 (67. Eliano Reijnders 5.5); Virgil Misidjan 6.5 (80. Mike van Duinen -), Thomas Buitink 5.5 (80. Reza Ghoochannejhad -), Manuel Benson 6 (80. Immanuel Pherai -)

Man of the match: Luca de la Torre
*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021