Stekelenburg hoopt dat hij in de voorselectie van Oranje zit

Stekelenburg hoopt dat hij in de voorselectie van Oranje zit

7 maart 2021 – Maarten Stekelenburg won zondag met 3-1 van FC Groningen en hoopt later vandaag op goed nieuws. De 38-jarige doelman van Ajax maakte al vier jaar geen onderdeel meer uit van de selectie van het Nederlands elftal, maar zou het mooi vinden als Frank de Boer hem opneemt in de voorselectie.

De keeper speelde op 13 november 2016 tegen Luxemburg zijn 58ste interland voor Oranje. Door de schorsing van Andre Onana is Stekelenburg nu de eerste keeper van Ajax en dus zou het kunnen dat hij weer in beeld is bij de bondscoach. "Ik heb nooit bedankt voor het Nederlands elftal, maar je moet natuurlijk wel veel spelen om in aanmerking te kunnen komen", zegt hij tegen ESPN. Zou het gek zijn als hij weer bij de groep zit? "Weet ik niet, dat zul je aan Frank moeten vragen. Het zou mooi zijn als het zou gebeuren ja. Het is een feit dat ik het allemaal al meegemaakt heb, maar ik zou het nog wel een keer mee willen maken. Ik weet niet wat Frank zoekt."

Stekelenburg was de keeper van Oranje op het WK 2010 en het EK 2012. Komende zomer nog een EK meemaken, lijkt hem fantastisch. Trainer Erik ten Hag is positief over de doelman. "Hij zit nu weer in zijn ritme", zag de trainer. "Je ziet hem van wedstrijd tot wedstrijd groeien. Dat is een een prettige wetenschap. Hij straalt ontzettend veel rust uit en kwaliteit. Ik zou het zeker niet gek vinden, maar ik ga niet op de stoel van de bondscoach zitten."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021