Te Wierik helder over penalty: "Gewoon bullshit, een poppenkast"

Te Wierik helder over penalty: "Gewoon bullshit, een poppenkast"

7 maart 2021 – Mike te Wierik was geenszins te spreken over de penalty die FC Groningen zondagmiddag tegenkreeg tegen Ajax (3-1). De centrale verdediger kreeg ongelukkig een bal op zijn arm geschoten, waarna Dennis Higler naar de strafschopstip wees. "Dat was gewoon bullshit, een poppenkast. Erg frustrerend."

Te Wierik had zijn armen weliswaar langs het lichaam, toch kon Higler volgens eigen zeggen niets anders omdat de regels nou eenmaal zo zijn. "De bal komt uit de kluts en daarna schiet hij de bal tegen mijn arm. Wat moet ik doen, ik kan toch niet met mijn arm op de rug gaan staan? Dan zegt de scheidsrechter: ik kan niet anders. Hou op man, dit is toch geen penalty", brieste de ervaren verdediger tegenover RTV Noord over het desbetreffende moment.

De achterhoedespeler kreeg bijval van zijn coach. "Nu ik het net terug heb gezien vond ik het geen penalty. Ik vond niet dat de hand naar de bal ging, probeert nog weg te draaien met zijn lichaam om de bal niet te raken. En het was van een paar meter afstand", stelde Danny Buijs, die de nederlaag in Amsterdam overigens daaraan niet wilde wijten.

"De tegenstander is beter, dat is een feit. Maar ook dat wij zelf een aantal dingen niet goed hebben gedaan die beter kunnen. Daar moet je wel kritisch naar kijken, niet alleen verschuilen uit het feit dat Ajax beter is. Als ik dan kijk naar die eerste goal, dan kunnen we gewoon voetballen maar schieten de bal gewoon weg", aldus de coach.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021